rodzice jakie są wasze opinie o nianiach z serwisu niania.pl

Forum » Serwis Niania.pl - Wasze opinie

Zgadzam się, że pieniądze wydane na konto premium na niania.pl to zmarnowane pieniądze. "Gwarancja Znalezienia Niani" to naciągane hasło marketingowe - oznacza tyle, że portal daje Ci gwarancję, że na Twoją ofertę zgłosi się co najmniej 6 niań. Ja otrzymałam, owszem, kilkanaście ofert, z których połowie po kontakcie telefonicznym nie odpowiadała lokalizacja, a pozostała połowa miała nikłe doświadczenie. Chciałam ubiegać się o zwrot poniesionych kosztów, ponieważ znalazłam nianię z innego źródła - ale portal nie przewiduje takiej opcji. Kpina. 

11.07.2017 15:39

Anna R.Kochani rodzice.
Mam propozycję nowego tematu, który być może ułatwi życie innym.
Udało wam się znaleźć fajną nianię, podzielcie się waszym szczęściem z innymi rodzicami, fajna niania będzie miała wtedy okazję szybko znaleźć pracę, kiedy wam nie będzie już potrzebna. A rodzice będą mogli z czystym sumieniem zostawić swoje dziecko z tą osobą
A może któraś z niań poznanych przez serwis niania.pl bardzo was zawiodła. Poinformujcie innych rodziców, ostrzeżcie ich
Może dzięki temu tematowi łatwiej będzie znaleźć kochaną nianię, oddaną rodzinie u której pracuje, serdeczną i ciepłą, a uniknąć tzw. "profesjonalistek" bez serca nastawionych tylko na kasę.

A ja mam taką sugestię, dla zarządzajacych tym portalem.

Czy jest jakaś możliwość, aby rodzice ale może też nianie, wypełniały ankietę i jeśli na temat tej samej osoby, będzie wiele powtarzających się komentarzy, to będzie to można udostępnić, tak aby inni użytkownicy mogli się czegoś dowiedzieć zeby np. nie tracić czasu?

Ja akurat szukam niani i już nie piewszy raz (niestety nianie z tego portalu) wystawiły mnie do wiatru. Pędzę z pracy, żeby przyjechać na umówioną godzinę, a potem okazuje się, że niestety pani nie przychodzi... mogłaby chociaz zadzwonic lub napisac, ale nie... po co...

Tego mi niestety na tym portalu brakuje, tak jak zakładki, do której mogłabym sobie korespondencję z takimi nianiami "odkładać", żeby przez przypadek nie umówić się z taką panią po raz drugi (następnym razem)... niestety obecnie pozostaje mi karteczka i notowanie...

Chciałam jednocześnie dodać, że moją poprzednią nianię znlazłam właśnie dzieki temu portalowi... i wszystkim naprawdę życzę takiej niani...

Pozdrawiam

 

13.07.2017 20:48

 

Agato, jakie doświadczenie masz na myśli – opieka nad dzieckiem czy tez gotowanie dla całej rodziny. Najczęściej narzekają rodzice, którzy albo mało płacą, albo pomylili portale – weszli na niania.pl, a szukają pomocy domowej.

13.07.2017 21:37

Obawiam się, że taki pomysł - ujawnianie nierzetelnych niań czy też nieuczciwych rodziców - nie przejdzie, choć ułatwiłby wzajemne poszukiwania. Jest ochrona danych osobowych, a portal na pewno podlega jakiejś kontroli. Proponuję zabezpieczyć się w ten sposób, by wymienić się nr telefonów - na etapie prywatnej korespondencji już można. Jestem trochę zniesmaczona, tak często rodzice skarżą się na nieprzychodzące na spotkania nianie... No cóż, może należy się cieszyć, że nie doszło do współpracy, tyle pocieszenia. 

13.07.2017 22:42

Pod profilem każdej niani rodzice powinni dodawać opinie aby ostrzec pozostałych przed pseudo-nianiami !!!  

23.09.2019 21:00
Musieliby wcześniej z tą osobą współpracować, żeby mieć na jej temat opinię.
23.09.2019 21:03

Doroto, miałaś jakiś nieciekawy przypadek, czy naoglądałaś się na TVN Style programu "Idealna niania"?. Nie wymieniaj imienia i nazwiska (RODO, czy coś tam). 

Magdalena G. edytowała ten post 27.09.2019 08:51
27.09.2019 08:51
Madziu, rozpoczęłaś już pracę w żłobku? Jeśli tak , to proszę napisz jakie są Twoje pierwsze wrażenia.
28.09.2019 21:38

Od 1 październikaSmile ,  zebranie z rodzicami maluszków miałam w czwartek. Jutro dwugodzinna adaptacja z rodzicami. Żłobek nowo otwarty, przecudny, wszyscy pracownicy nowi, na tych samych warunkach. Zobaczymy. Pzdr.

29.09.2019 08:48

Pawle, żłobka nie polecam, uważam także, że tak maleńkie dzieci nie powinny tam przebywać. Ja bym dziecka nigdy do żłobka nie oddała. Opiekunka nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości dzieci. 

01.10.2019 20:19
Mam podobne zdanie. Próbowałam pracy w żłobku. Wytrzymałam dwa tygodnie. Też uważam, że dzieci do ytzech lat powinny być w domu, z mamą, babcią czy nianią.
01.10.2019 21:39

Kochani, tez do pewnego czasu uważałam , że żłobek to nieodpowiednia instytucja dla maluszka( a nawet napisałam o tym pracę magisterską). Teraz gdy przebywam ze swoimi wnuczkami, z których jeden od 1,5 roku swojego życia chodzi do żłobka ( a teraz do przedszkola), to zauważam, ze nie taki żłobek straszny jak go nawet ja sama opisałam. To fakt , że jest to instytucja, do której i rodzice i dzieci muszą się dostosować( nie tak jak w przypadku niani , która dostosowuje się do rodziny), ale plusów jest całkiem dużo. 1przystosowanie do zasad zycia społecznego większej grupy ,2 nauka komunikacji ,3. bez wątpienia mniejsze koszty żłobka, 4. nauka jezyka (wnuczek chodzi do żłobka w Danii), 5.dziecko uczy się pewnej elastyczności w stosunkach społecznych tzn. innaczej zachowujemy się w grupie dzieci, a innaczej gdy jesteśmy w odzinie. Wiele jeszcze można wymieniać plusów( lub minusów ) , ale ogólnie nie ma co generalizować , bo żłobki są różne (tak samo jak nianie). Są pewnie byle jakie żłobki, jak i niezbyt fajne opiekunki, zalezy to wszystko od punktu patrzenia na problem, od finansów i pewnie jeszce kilku czynników. pozdrawiam.

02.10.2019 10:49
Malgorzato, Twoje dobre mniemanie o żłobkach tłumaczy jedno zdanie - WNUCZEK CHODZI DO ŻŁOBKA W DANII.
02.10.2019 11:19

Małgosiu, zalety, o których piszesz być może można zauważyć w wieku 3-6 lat, ale nie w żłobku. Jak Ty chcesz przystosować roczne dziecko do zasad współżycia społecznego? Życzę powodzenia. Te dzieci zresztą za chwilę będą bez przerwy chore, a lekarze będą uważać, że infekcja kilkanaście razy w roku to norma. 

02.10.2019 13:06

Etap łapania wszystkich przeziebien czy innych infekcji każdy dzieciak przechodzi. Jak nie w żłobku, to w przedszkolu lub szkole. To chyba tz. nabieranie odporności. I nie ma zlituj, trzeba przez to przejśc i tyle.

Zgadzam sie z Małgorzata J. wszystkie zalety wychowawcze dzieci żłobkowych można zauważyć w pierwszym okresie uczęszczania do przedszkola. Od razu widać które dziecko żłobkowe a które dopiero co oderwane od maminej spódnicy, te drugie maja troche do nadrobienia.

Zasad współżycia społecznego uczymy jak najwczesniej, własnie w żłobku.

02.10.2019 13:43
Barbaro, dzieci do trzeciego roku życia współżycia społecznego uczą się w rodzinie, a kontaktów interpersonalnych z rówieśnikami potrzebują tyle, co na spacerze w piaskownicy. To nie jest żadna wiedza tajemna, tylko ogólnodostępna wiedza z rozwoju dziecka.
02.10.2019 13:58
I absolutnie nie zgadzam się z tym, że żłobkowe lepiej adaptuja się w przedszkolu. Od wielu lat mam któreś dziecko w przedszkolu, więc jestem na bieżąco. Na to nie ma reguły. Na choroby dzieci też nie. A sricte medycznie - przyjmuje się, że normą jest do ośmiu infekcji w ciągu roku.
02.10.2019 14:08

3:1 super

02.10.2019 14:42

Chyba jednak lepiej, aby dziecko nabierało odporności jak jest troszkę starsze i więcej zrozumie, niż roczny maluszek, który zwyczajnie cierpi.

02.10.2019 17:51

Magdalena G.

Pawle, żłobka nie polecam, uważam także, że tak maleńkie dzieci nie powinny tam przebywać. Ja bym dziecka nigdy do żłobka nie oddała. Opiekunka nie jest w stanie ogarnąć takiej ilości dzieci. 

Spodziewałem się takiej Twojej odpowiedzi...   
03.10.2019 06:22
« Powrót do listy tematów